Solo Muziekverhalen

De dwerg


Een dorp in de heuvels, waar iedere dag iemand passeert op weg naar zijn werk. Een kleine gedrongen gestalte, één van de laatsten van zijn volk. Hoe goed ken je iemand die elke dag je huis voorbij loopt? Best goed, denken de inwoners, want in het dorp weet iedereen alles van elkaar. Maar dan ontvouwt zich plotseling een andere waarheid.

Het zeemeisje


Een rotsige verlaten kust, een vissershuis met klapperende luiken in de eeuwige wind en een vrouw, die onweerstaanbaar aangetrokken lijkt te worden door de zee...

De fluitspeler

Voor kinderen van 7-12 jaar, interactief


Een geheimzinnige fluitspeler komt terecht in een stad met een groot verkeersprobleem. Dat is een kolfje naar zijn hand, want problemen oplossen is zijn specialiteit. Hij heeft het eerder gedaan. Maar of het een goed idee is??

In mijn soloverhalen combineer ik het vertellen met muziek. Naast één of meer fluiten gebruik ik geregeld andere instrumenten of een lied voor het creëren van een specifieke sfeer. Zo klinkt aan het begin van het Zeemeisje de oceandrum, die het breken van de golven laat horen. Het klinkt zo realistisch, dat het lijkt alsof je aan het strand bent.


Er zijn verhalen voor volwassenen en kinderen. Hoewel de titel van het verhaal De dwerg misschien anders doet vermoeden, is het bedoeld voor volwassenen. Ik schreef het n.a.v. een bezoek aan een grot in Duitsland. Als een soort eerbetoon aan de mensen die daar lang geleden geleefd en gewerkt hebben.


De lengte van de muziekverhalen varieert tussen een half uur en 40 minuten. Ik ontwikkel ook verhalen in opdracht. Zo werk ik op dit moment aan een project met het Pauluskoor in Vlaardingen. De aanleiding is het 750- jarig bestaan van Vlaardingen. De visserijgeschiedenis van de stad zal een belangrijke rol spelen in het verhaal.

Solo muziekverhalen

De kikkerprins

Voor kinderen in groep 1/2, interactief


Ooit gehoord van de kikkerprins? Die kikker die de gouden bal van de prinses terugbracht, een kus van haar kreeg en veranderde in een heuse prins? Dat was het eind van het sprookje, maar het verhaal begon toen pas echt. En dat viel helemaal niet mee… Want wat te doen als je benen iedere keer weer in de knoop raken tijdens een koninklijk dansfeest, en je de smaak van een sappige vlieg maar niet kan vergeten? En dan die prinses!

Kom luisteren naar het echte verhaal. Het was zeker geen sprookje, maar wel heel grappig.

Verhalen van Prikkie de Egel

Muziek en verhaal voor peuters 2-4 jaar


Handpop Prikkie beleeft allerlei avonturen, afhankelijk van het seizoen. De kinderen kunnen naar hartenlust meedoen.