Ensemble De Blauwe Lijster

Nieuw!! Onlangs hebben we de eerste opnamesessie gehad voor ons luisterboek De Boom. Meer informatie volgt!

Ensemble De Blauwe Lijster geeft muzikale voorstellingen rond een verhaal, voor zowel kinderen als volwassenen. De kern van het gezelschap wordt gevormd door Yvonne Rietbergen, in een dubbelrol als blokfluitist en verteller, en blokfluitist Ayumi Matsuda. Daarnaast kent iedere voorstelling nog een extra musicus, die wisselt per voorstelling. Ze zijn gekozen vanwege hun specifieke talenten en hebben allen ruimschoots hun sporen verdiend in de muziekwereld; op gebied van klassieke/oude muziek, improvisatie/compositie, muziek en theater. Voor de voorstelling De Boom is dat Oene van Geel (altviool), voor De Kraanvogel Laura Lotti (harp) en voor Kleine Wolk Misaki Yamada (piano).


Elke voorstelling is een combinatie van vertelling en muziek. De meeste voorstellingen bevatten interactieve elementen en nodigen het publiek uit om deel te hebben aan het verhaal. Elke voorstelling krijgt zo een eigen en uniek karakter. De combinatie van muziek en verhaal maakt de voorstelling toegankelijk voor een breed publiek.

 

Om de fantasie aan te wakkeren en een mooie sfeer te creëren worden bij elk muzikaal verhaal afbeeldingen getoond. Veel afbeeldingen zijn gemaakt door Yvonne en Ayumi. Voor kleine groepen maken we gebruik van de traditionele Japanse kamishibai (vertelkastje), voor grote groepen worden de afbeeldingen geprojecteerd. Een voorbeeld van het vertelkastje is hieronder te vinden in de demo van De kraanvogel.

 

Alle muziek is akoestisch en we gebruiken ons meesterschap en jarenlange ervaring om die zo mooi mogelijk te vertolken. De muziek in de voorstellingen bestaat uit (delen van) bestaande composities, improvisatie en geluidseffecten.


We laten onze luisteraars graag kennismaken met de betovering die van live muziek en verhaal uitgaat!

 

Zie meer op www.deblauwelijster.nl