Breeze Recorder Consort

Programma's


Fortuna Desperata

(concert)

Vrouwe Fortuna kan wreed en wispelturig zijn. Deze godin beschikt over het lot en haar beslissing is meestal overhoopt en onverwacht. De hoofdpersoon blijft in wanhoop achter:

"Eenzaam en vertwijfeld,

kan ik alleen nog wenen

en zoek het einde

van mijn smart."

(tekstdeel uit de compositie Fortuna Desperata van Antoine Busnois)


Niets is zeker, maar de muziek is harmonieus en ademend, als een klankbad.  Breeze speelt composities van grote meesters uit de Renaissance, waaronder Ockeghem en Josquin Desprez.

Breeze Recorder Consort


Breeze Recorder Consort bestaat uit Alice Boccafogli, Elisabeth Opsahl en Yvonne Rietbergen, alledrie gespecialiseerd in het uitvoeren van oude muziek. Tijdens coronatijd besloten ze hun krachten te bundelen en werd Breeze Recorder Consort geboren. Ze bespelen een familie van fluiten, van groot tot klein, die speciaal op elkaar afgestemd zijn. Het zijn kopieën van historische instrumenten. Breeze voert Renaissancemuziek uit, harmonieus en sonoor van klank. Tegelijkertijd wil Breeze een link maken naar de hedendaagse tijd. Naast reguliere concertprogramma’s, ontwikkelen ze daarom nu een voorstelling vol muziek, met een verhalend element en een wijnproeverij; een feest voor alle zintuigen.


Vive l'amour et la bouteille

(voorstelling, concert, wijnproeverij in één)


Drie vrienden, die hun leven en dat van hun kennissen onder de loep nemen. Is het zo mooi als iedereen beweert of is er meer aan de hand? Vooral op het gebied van de liefde blijkt er veel te spelen.

Ook letterlijk, want Breeze brengt een aantal van de mooiste composities uit de Renaissance ten gehore. Het verhalende element verbindt heden met verleden, het serieuze met het komische en leidt tot een ontnuchterende, maar vrolijke, conclusie.