Breeze Recorder Consort

Breeze Recorder Consort

Breeze Recorder Consort is gespecialiseerd in het uitvoeren van Renaissance muziek en bestaat uit Alice Boccafogli, Elisabeth Opsahl en Yvonne Rietbergen. Ze bespelen een familie van blokfluiten, van groot tot klein. Het zijn kopieën van historische instrumenten, met een warme en harmonieuze klank.


Breeze wil graag de ongelofelijke pracht en rijkdom van het Renaissance-repertoire op een eigentijdse manier toegankelijk maken voor de moderne luisteraar. Dat doen ze door de muziek te integreren in voorstellingen met een verhaal en door het geven van concerten.

Schaduwwereld


Een treurende man, een overleden geliefde, een leven dat alleen nog bestaat uit muziek en poëzie, voor haar; de mooiste, de liefste. De stamgasten van het kleine ouderwetse café op de hoek voelen met de vreemdeling mee en luisteren naar zijn verhaal, maar dat neemt al snel een bizarre wending ...


Verteller Yvonne Rietbergen vond inspiratie in één van de bekendste liefdesgeschiedenissen ter wereld: het verhaal van Orpheus en Euridice uit de klassieke oudheid. Het leverde een nieuw en spannend verhaal op; soms geheimzinnig, soms dramatisch, soms grappig, met een verrassend slot.

De muziek is gebaseerd op de mooiste liefdespoezië uit de Renaissance en van de hand van beroemde componisten als Josquin Desprez en Johannes Ockeghem.


Breeze weeft muziek, poëzie en verhaal uit deze lang vervlogen tijden samen met een eigentijds verhaal en geluidseffecten en komt zo tot een geheel nieuw, boeiend en meeslepend geheel.


Verteller: Yvonne Rietbergen

Muziek: Breeze Recorder Consort

Lengte programma: één uur


Neem contact op via de contactpagina voor meer informatie en het boeken van deze voorstelling.